2016. december 29. 17:08 - Ebola...

Rólam és miért gondolom, hogy lehetséges ezt bizonyítani.

plains-landscape-grass-fields-road-tree-sky-clouds-sun-rays-1080p-wallpaper.jpg

Nem rendelkezem semmilyen nyelvészeti  képesítéssel, csak volt több időm és rengeteg könyvet olvastam a múltál kapcsolatban. De minél többet olvastam a témával kapcsolatban annál több kétely merült fel bennem, annál kritikusabban tudtam olvasni minél többet ismertem.  Olyan kérdések vetődtek fel bennem amikre aligha lehetne valami nagyon rövid választ adni.  Az igazi kétkedés nyelvészeti téren merült fel bennem amire Varga Csaba és Magyar Adorján művei hívták fel a figyelmemet és persze ki ne hagyjam Fekete Zsigmond (Magyarország vizei múltjának és vízépítkezésének történelme a magyarok be költözéséig, tekintettel a művelődéstörténeti viszonyokra 1882) könyvet amit csak ajánlani tudok, de kritikus szemmel mert ,ha felfigyelünk a dolgok kettősségére már itt felmerül a gyanú, hogy ugyan arról az időszakról van az elbeszélés csak két féle változatban. És bővebben leírja a Körök és a Győrök elhelyezkedését. Amit pontosan beakarok majd határolni az oldalon és megrajzolni, hogy régen, hol is helyezkedhettek el.   Igen persze lehet megmosolyogni őket,  néhol lehet van is miért, de akár ki aki ír egy 300 oldalas könyvet az nem garantálhatja adatai megkérdőjelezhetetlenségét és ha van is benne olyan adat ami nem valós, vagy már nem valós, attól még nem kell hitelteleníteni az egész munkát. Majd készítek egy ajánlott irodalmat is mert több olyan szerző van akit meg kell említenem hogy ki nem maradjon László Gyula

Az én legnagyobb hátrányom, hogy csak a magyarul írott iratokat tudom tanulmányozni. Ezért is kezdtem neki mert úgy gondoltam, hogy nem lehet olyan sok magyarul írott használható forrás és hipp, hopp elolvasom az összes meglévő anyagot.  Hát szerencsére még mindig találok újabbakat, amik elkerülték Magyarországot és külföldi egyetemek által vannak digitalizálva. 

 

Én jelenleg ( 2016) azon az állásponton vagyok, hogy a jelenlegi történelem nem állja meg a helyét és időzavar van benne ezért az összes dátumot és időszakot fenntartással kezeld. A történelembe beiktattak 532 vagy 1064 fiktív évet, a lényeg, hogy a hivatalos álláspont közelibe sincs a valóságnak.  A másik dolog, ha van is valami igazság az írásokban akkor én a legkorábbi írott forrásokban a magyarnak nevezet nyelvet, ami tudva van jelenleg úgymond több nyelvet foglal magában ( ezért is van (más miatt is), hogy egy dologra több szavunk van, az angolnak egy szava van több dologra )  én a gepidáknak tulajdonítom ami nagy önzés és inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy a magyarnak nevezett nyelv áll a legközelebb az ősnyelvhez, és a gepidák is ezt beszélheték.

  

Hogy miért gondolom, hogy lehetséges ezt bizonyítani. 

1. Gyökerek - Cser Ferenc 

     Leírja, hogy a Cucuteny kultúra változatlanul megmaradhatott a helyén és még mindig ők élnek itt.  

2. Jel, Jel, Jel  - Varga Csaba

    Leírja, hogy a magyar rovásírásban megtalálható az összes környékbeli nép nyelvének betűkészlete és, ha a rovás írást mink vettük volna át, akkor ugyan olyan problémával kellet volna szembenézni, mint amikor felvettük a latin betűket azaz, a hiányzó betűk helyett több betűt, vagy egy hangra ugyan azt a betűt kellet volna alkalmazni amiről a rovásírásban szó sincs és az sem lehetséges, hogy a hiányzó mintákat más más népektől szedegettuk volna össze.  

659280faeef219358942696a3a7adcf3.png

    3. Magyar Adorján

  Felsorol jó pár olyan szavat amit szlávnak, latinnak tituláltak, de magyarban nagyobb szóbokor családja van mint az idegen nyelvekben.  Kitűnő néprajzi műve az Ősműveltség-et ajánlom mindenkinek és a kis irományát aminek a neve Nem jöttünk mi sehonnan se.

4.  A hunok három világbirodalma - Baráthosi Balogh Benedek

  Kínai forrásokból leírja a Hunok harcát és bukását, és elköltözésest. Leírja, hogy a hunok jellegzetesen a vezető réteget foglalták el és az is szokásuk volt, hogy meghagyták az ellenfél vezetőjét vezetőnek, ha behódolt nekik.

5. László Gyula.  

    A hon foglalok összlétszáma 200 000 lehetett és a leletek szerint együtt éltek az itt lévő népekkel. 

6. Gepidák

       állandó említése a Krónikákban, írásokban. Majd összeszedem őket. (Megjegyzem, hogy még ma is Német nyelvűnek tartják őket hivatalosan, de nem tudom miért. De ha német helyett magyart gondolsz és úgy átolvasod a tanulmányokat, több értelme lesz mint amúgy. )

7. Attila és a magyarok bejövetele között, ha volt 104 év telt el, úgy ahogyan a krónikákban írják. Majd lesz ilyen cikkem is ami bizonyítja.  

8. Bulcsú és Gyula 

Látván mindezen népeket a peonok, (Magyarok panonok) akiket ugroknak mondanak, s akik magukat magyaroknak nevezik, minthogy együtt voltak a görögökkel, és elméjük pallérozottságát magukénál jobbnak látták - hiszen ezek még mindig istentelenségben voltak, ahogyan korábban a bolgárok és az oroszok -, a peon nép két fejedelme (A két fejedelem Bulcsú és Gyula, akik Konstantinápolyba mentek és ott megkeresztelkedtek. Az eseményre 948 táján, Bíborbanszületett Konstantin uralkodása alatt került sor) isteni sugallatra összes hadukkal egyetemben nyomban elhatározta, hogy teljes alázattal és szeretettel akár Konstantin városáig is elmegy, óhajtván a szent keresztség felvételét és az isteni bölcsesség igéjét, amire méltónak is találtattak. És felvévén  keresztséget, s Krisztus evangéliumát [elfogadván], hazatértek. És mielőtt a görög főpapok igazában országukba jöhettek volna, és őket az írás szavaival oktathatták volna, a két fejedelem egyike, a Stefan nevű (hát neki is Stefan lett a keresztény neve ), igaz keresztény hitben legott elhunyt,

 A hetedik sereg vezérét Vérbulcsúnak Bulcsú mondták; ez állítólag Zalában a Balaton tó körül szállt meg. Azért hívták Vérbulcsúnak, mert mikor nagyapját Krimhild csatájában a németek megölték, és ez számára bizonyossá vált, bosszút akart állni rajtuk, sok németet nyárson süttetett meg, és - mint mondják - oly kegyetlenséggel dühöngött ellenük, hogy úgy itta némelyeknek még a vérét is,mint a bort.

Tehát Bulcsú nagyapját az úgymond Aladár és Csaba harcában esett el amibe a Gepidák is úgymond Csaba mellet álltak.  Van errol is idézetem majd beírom. De túl elkalandoztam. 

9.  Szent István felsorolásánál a Sclavius nevek mind kivétel nélkül magyar neveket tartalmaz.

...

Többiről inkább egyben.  

Miért van turul monda és szarvas monda is egyszerre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reg-rex.blog.hu/api/trackback/id/tr8312078187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.